Kissalani

Kasvattajanimi FI*Taimitarhan on rekisteröity 1.7.2019 Suomen Kissaliittoon. Kasvattajanimen alla toimin minä, Pinja, sekä taustajoukoista löytyy mieheni ja 5-vuotias kovaa vauhtia kissaekspertiksi kasvava poika. Eläinlaumamme koostuu kahdesta koirasta; suomenlapinkoira Emma 6v. ja havannankoira TaoTao 5v., sekä kolmesta ragdollista; Lamington 3v., Saaga 2v. ja Taimi 1v.

Lamingtonin saavuttua ensimmäisenä kissana kotiini minulla ei ollut kunnollista kokemusta kissoista ennestään, vaan kaikki tietotaitoni pohjautui koiriin. Koska ragdollia verrataan usein koiranpentuun, lähdin kasvattamaan Lamia siltä pohjalta. Sain jatkuvasti kuulla kuinka "se on vain kissa" eikä sen takia Lamia voi laittaa valjasiin, ottaa mukaan töihin, tai pukea villapaitaan, kun talvipentu paleli pihalla. Otin tämän itselleni haasteena; minähän näytän mihin kissat kykenevät! Meidän kodissamme ei kasva yhtään "vain kissaa", vaan Kissoja isolla K:lla. 

Mielestäni tärkeintä eläinten kanssa on se, mitä niiden kanssa puuhataan tavallisessa arjessa. Vaikka käymmekin näyttelyissä, koen sen enemmän ihmisen kuin eläimen harrastukseksi. Meillä kissat rakastavat metsäseikkailuja, turvallisesti valjaissa tottakai. Välillä kissat pääsevät myös rattaissa mukaan koiralenkille, jolloin he saavat nauttia ulkoilmasta ja me saamme edetä lenkillä hivenen reippaammin. Kesäisin koko lauma kulkee mukanamme mökillä, jonne on rakennettu heille oma kissatarha. Varsinkin Saaga ja Taimi nauttivat mökkeilystä ja viettäisivät vaikka kaikki päivänsä ulkona juosten puusta puuhun, palvelijat hihnan toisessa päässä perässä juosten. Lamington ottaa mökkeilyn rennommin ja keskittyy pitämään seuraa sohvatyynyille. 

Kaikki kotonani asuvat eläimet on testattu (tai tullaan testaamaan) Karva-Kavereiksi. Oranssit työliivit kertovat siitä, että he ovat hyväluonteisia ja luoksepäästäviä. He kiertävät jokainen vuorollaan niin vanhainkodeissa, kuin kehitysvammaisten palvelutaloissa tai lasten yleisötapahtumissa. Tämän lisäksi kaikki pääsevät mukaani töihin lemmikkiliikkeeseen, jossa he usein toimivat mainosmalleina ja tuovat iloa asiakkaille. 

Kissoistani vain Taimi on tällä hetkellä kasvamassa jalostuskäyttöön. Saaga leikattiin 2019 kevään pentueen jälkeen ja Lamington on täysin kainalokaveriksi hankittu kastraatti. Aion jatkossakin pitää kasvatukseni hyvin pienimuotoisena, sillä tarkoituksenani ei ole vain kasvattaa Suomen kissalukua vaan jalostaa teille entistä upeampia ragdolleja koti- ja harrastuskäyttöön. Jotta tämä olisi mahdollista, tulen tulevaisuudessa tarvitsemaan sijoituskoteja naarailleni. Jos yhteistyö kanssani kiinnostaa, ole ihmeessä yhteydessä! Lisää kasvatuksestani löydät Kasvatuksen tavoitteet -välilehdeltä.