Pentusuunnitelmia

Valitettavasti useista yrityksistä huolimatta Eppu ei oppinut astumaan ja jäimme 2021 ilman pentuja alkuperäisestä yhdistelmästä. Alkuvuodesta 2022 löysimme Taimille uuden sulhasen, mutta kollin hiipuvan implantin vuoksi ensimmäinen astutusyritys maaliskuussa ei vielä tuottanut tulosta. Kevät on kuitenkin tehnyt tehtäviään implantin vaikutuksen häviämisessä ja toivottavasti saisimme pentuja vihdoin loppukesästä! Kirjoittelen ajatuksiani yhdistelmästä, kun astutus vaikuttaa onnistuneen.


FI*Ragtail Unelma Thorin Tytär - Taimi

Taimi on luonteeltaan avoin ja ystävällinen, sellainen kaikkien kaveri. Laumastamme Taimi on ainut, joka tulee itse nukkumaan syliin. Hän kehrää kovaäänisesti ja juttelee pitkin päivää juosten jaloissa mukana kaikissa päivän askareissa. Olemme reissanneet paljon pentuajasta lähtien eivätkä uudet paikat tätä neitiä pahemmin hetkauta. Jännittävissä tilanteissa Taimi tarkkailee pienen matkan päästä kunnes rohkaistuu paikalle. Palautuminen on nopeaa eikä stressi jää päälle. Ruoka on Taimille resurssi jota pitää puolustaa varsinkin koirilta. Kuitenkaan kissojen kesken heillä ei ole ongelmaa ruuan jakamisessa vaan voivat kaikki leikkiä samalla aktivointitornilla yhdessä. Yhdellä sanalla kuvaten voisi sanoa Taimin olevan sopeutuvainen. Hän on tyytyväinen joka tilanteessa ja parasta elämässä on olla ihmisten lähellä. 

Taimi on tutkittu laajasti terveyden suhteen. Pakollisen HCM testauksen lisäksi sydän ja munuaiset on ultrattu terveiksi sekä MyCatDNA geenitestillä on käyty läpi kaikki tällä hetkellä geenitestattavissa olevat sairaudet. Kaikki nämä olivat Taimin kohdalla kunnossa. Taimin velipuolella todettiin lonkissa synnynnäinen kehityshäiriö lonkkaniveldysplasia, joten varmuudeksi kuvautin myös Taimin lonkat. Virallinen lonkkatulos oli Good, eli asteikon toisiksi paras. Taimilla ei myöskään ole koskaan ollut vatsan kanssa ongelmia, ruokaa voi vaihtaa lennossa miten tahansa eikä ole tarvinnut huolehtia pyllypesuista.

Taimin jälkeläisiltä odotan yhtä avointa ja ihmisrakasta, mutkatonta luonnetta. Taimi painaa 4,5kg ja on hyvin solakka, omaan makuuni hieman pieni ragdoll. Toivon suuren kollin tuovan kokoa pennuille. Taimilla on kauniit kasvonpiirteet ja hyvä turkinlaatu, ei minkäänlaista ylityypitystä. En hae myöskään kollissa showmallista "perdollia" vaan ensisijassa yhdistelmältä toivon harmonista kissamaista rakennetta.


Valitettavasti en voi jokaisesta pentueesta jättää tyttöjä kotiin kasvamaan, joten etsin tulevaa varten sijoituskoteja. Lisää yhteistyöstä sijoituskotina voit lukea Sijoituksesta -sivulta.