Pentusuunnitelmia

Valitettavasti useista yrityksistä huolimatta Eppu ei oppinut astumaan ja jäimme 2021 ilman pentuja alkuperäisestä yhdistelmästä. Alkuvuodesta 2022 löysimme Taimille uuden sulhasen Ukko-Kalevan, mutta Kalevan hiipuvan implantin vuoksi ensimmäinen astutusyritys maaliskuussa ei vielä tuottanut tulosta. Kevät teki kuitenkin tehtävänsä implantin vaikutuksen häviämisessä ja juhannusviikon astutus vihdoin onnistui! 

Lauantaina 27.8. syntyi Aurinkopentue: 5 pentua, joista 4 jäi henkiin.

Taimin ja Kalevan jälkeläisiltä odotan yhtä avointa ja ihmisrakasta, mutkatonta luonnetta. Taimi painaa 4,5 kg ja on hyvin solakka, omaan makuuni hieman pieni ragdoll. Toivon 7 kg lihaksikkaan ja jäntevän Kalevan tuovan kokoa pennuille. Taimilla on kauniit kasvonpiirteet ja hyvä turkinlaatu, ei minkäänlaista ylityypitystä. En hakenut myöskään kollissa showmallista "perdollia" vaan ensisijassa yhdistelmältä toivon harmonista kissamaista rakennetta ja siistiä puolipitkää turkkia. Molempien vanhempien kattavat terveystulokset eivät tietenkään takaa pentujen loppuelämän terveyttä, mutta antavat hyvät lähtökohdat elämälle. Yhdistelmä on PG-vapaa ja taustalta löytyy mukavasti tuontikissoja. Yhdistämällä Taimin ja Kalevan saan Taimin linjan kokonaissukusiitosta laskettua lähemmäs tavoitteitani. Yhdistelmää voit tarkastella PawPedsissä.


FI*Ragtail Unelma Thorin Tytär - Taimi

Taimi on luonteeltaan avoin ja ystävällinen, sellainen kaikkien kaveri. Laumastamme Taimi on ainut, joka tulee itse nukkumaan syliin. Hän kehrää kovaäänisesti ja juttelee pitkin päivää juosten jaloissa mukana kaikissa päivän askareissa. Olemme reissanneet paljon pentuajasta lähtien eivätkä uudet paikat neitiä pahemmin hetkauta. Jännittävissä tilanteissa Taimi tarkkailee pienen matkan päästä kunnes rohkaistuu paikalle. Palautuminen on nopeaa eikä stressi jää päälle. Ruoka on Taimille resurssi jota pitää puolustaa koirilta. Kuitenkaan kissojen kesken heillä ei ole ongelmaa ruuan jakamisessa vaan voivat kaikki leikkiä samalla aktivointitornilla yhdessä. Yhdellä sanalla kuvaten voisi sanoa Taimin olevan sopeutuvainen. Hän on tyytyväinen joka tilanteessa ja parasta elämässä on olla ihmisten lähellä. 

Taimi on tutkittu laajasti terveyden suhteen. Pakollisen HCM testauksen lisäksi sydän ja munuaiset on ultrattu terveiksi sekä MyCatDNA geenitestillä on käyty läpi kaikki tällä hetkellä geenitestattavissa olevat sairaudet. Yhdenkään sairausgeenin kohdalla ei ollut mainittavaa. Taimin velipuolella todettiin lonkissa synnynnäinen kehityshäiriö lonkkaniveldysplasia, joten varmuudeksi kuvautin myös Taimin lonkat. Virallinen lonkkatulos oli Good, eli asteikon toisiksi paras, jossa on käytännössä vain kosmeettisia eroja parhaaseen. Taimilla ei myöskään ole koskaan ollut vatsan kanssa ongelmia, ruokaa voi vaihtaa lennossa miten tahansa eikä ole tarvinnut huolehtia pyllypesuista. Astutusten jälkeen Taimille on tullut nivusiin näppyjä ja kutinaa, joille ei tutkimuksissa selvinnyt selkeää syytä. Pidämme mahdollisena jonkinlaista hormonitoimintaan liittyvää, koska kutinaa ei ole ollut koskaan ennen eikä enää astutusten jälkeen.


FI*Darkie's Ryuusabara no tsubomi - Ukko-Kaleva

Kaleva on hyvin rakastava ja rakastettava suuri persoona. Hänellä on kollille tyypillinen vahva ääni jota hän myös mielellään käyttää. Ensimmäisellä tapaamisella Kaleva otti minut vastaan reippaasti häntä pystyssä tervehtien. Kaleva on tottunut matkailija ulkomaita myöden, joten uudet tilanteet ja ihmiset eivät tätä herrasmiestä stressaa. Hän on kahdesti käynyt vastaanotollani trimmaamossa pesulla eikä montaa yhtä rennosti käyttäytyvää kissaa ole pöydälläni ollut. Kaleva on hyvin koulutettu ja fiksusti käyttäytyvä, herkkujen kanssa myös erilaiset temput onnistuvat! Kotona Kalevan kanssa asustaa Kalevan eno Jätkä-Joonas, yhdessä he ovat kuin paita ja peppu. Oman kasvattajansa luona Kalevalla oli pari vuotta sitten romanssi josta maailmalle päätyi 4 ihanaa pienokaista. Kaleva edustaa juuri sellaista täydellistä lempeää jättiläistä, jollaisena ragdollin rotuna näen.

Myös Kalevan terveyttä on tutkittu vaadittua kattavammin, se oli tärkein kriteerini kollia etsiessä. Pakollisen HCM tuloksen lisäksi Kalevalta löytyy puhtaat ultrat sydämestä ja munuaisista. Kalevankin sisarpuolella on ollut lonkkiin liittyvää oireilua, joten viimeisimpänä Kalevalta kuvattiin lonkat terveiksi. Koska ragdoll on kohtuullisen suuri rotu, olisi lonkkatuloksia hyvä saada enemmänkin kissoilta julkiseksi. Kalevalla ei ole ragdolleille jo yleiseksi tulleita vatsaongelmia tai muitakaan ruoka-aine herkkyyksiä. Ensimmäisen pentueensa jälkeen laitettu implantti vaikutti hyvin reilun vuoden, kunnes Taimin tavatessaan alkoi kollittelut taas voimistua. Kalevalla ei kuitenkaan onneksi ole koskaan ollut suurempaa merkkailua vääriin paikkoihin.


Valitettavasti en voi jokaisesta pentueesta jättää tyttöjä kotiin kasvamaan, joten etsin tulevaa varten sijoituskoteja. Lisää yhteistyöstä sijoituskotina voit lukea Sijoituksesta -sivulta.