Ragtail Unelma Thorin Tytär

FI*Ragtail Unelma Thorin Tytär "Taimi" on syntynyt kotonani 12/04/2019 Ragtail kissalalle kasvatetussa pentueessa. Taimin emo Saaga oli minulla sijoituksessa, joten pääsin kasvattamaan itse tulevan jalostuskissani pienestä 100g taimesta lähtien. Pentueessa oli kaksi tyttöä joiden ominaisuuksia vertailin heidän ensimmäisten elinkuukausien ajan yrittäen valita kumman haluan säästää kasvatukseen. Valinnassani tärkeintä oli luoksepäästävyys ja halu toimia ihmisen kanssa, jotta voimme käydä yhdessä vanhainkodeissa ja kissaa olisi mahdollista myös kouluttaa. Taimissa yhdistyi pentueen tytöistä paremmin ragdollin rauhallinen ja ihmisläheinen luonne sekä upea ulkonäkö.

Kasvaessaan Taimista on kuoriutunut vielä upeampi neitokainen mitä uskalsin edes odottaa. Taimi on reipas ja aktiivinen teini joka pitää kotimme eloisana. Taimin voi huoletta ottaa mukaan mihin tahansa olenkaan menossa ja pienen alkututkailun jälkeen hän on kuin kotonaan. Kotona Taimi hakeutuu jatkuvasti viereen leikkimään ja pienestäkin huomiosta käynnistyy kehruukone joka ei tunnu lopettavan ollenkaan. Pentueessa hän oli se, joka muiden leikkiessä käpertyi ihmisen syliin nukkumaan. Nimensä "Unelma" hän saikin alkuajan haaveilevasta tyylistä. Iän kertyessä haaveilu kuitenkin väheni ja toiminta tuli tilalle. Lasten kanssa Taimi tulee loistavasti toimeen, he katselevat 5-vuotiaan poikamme kanssa yhdessä lastenohjelmia ja Taimi seuraa tiiviisti autoleikkejä varastaen liikennemerkkejä.

Terveys

Taimin viralliset terveystestit on vielä ottamatta, niistä lisää viimeistään syksyllä. Yhtään sairaudellista lääkärikäyntiä neidillä ei ole takana, eikä ongelmia ole ollut esimerkiksi vatsavaivojen tai allergioidenkaan suhteen. Taimin suurin hoidollinen toimenpide oli pienenä pentuna, kun mökillä poistimme häneltä punkin kyljestä. Helpolla on siis päästy.

Ensimmäiset kiimailut alkoivat heti tammikuussa 2020, kun Taimi oli 9kk ikäinen. Tähän asti kiimat ovat olleet pieniä ja lieviä eikä suurempaa ahdistusta ole niistä syntynyt. Toivotaan, että tilanne jatkuu samanlaisena pidemmälle kevääseen mennessä. Olen omalta osaltani yrittänyt viedä Taimin ajatuksia kiiman keskellä muualle, olemme ulkoilleet ja hän on päässyt mukaan töihin seikkailemaan. Näin kiimastakin on saatu ihan kiva juttu, jonka aikana ei tarvitse stressata. Taimilla ei myöskään esiinny merkkailua kiiman aikana.

Harrastukset

Taimin lempiharrastus on pallon nouto. Taimi osaa itse pyytää leikkiä tuomalla pallon syliin ja noutaa palloa paremmin kuin koiramme. Koulutuksessa olemme keskittyneet kosketuskepin harjoitteluun ja pikkuhiljaa aloittelemme agilityesteisiin tutustumista. Taimi on hyvin varovainen treenatessa, joten eteneminen ei ole ollut kovin vauhdikasta tähän mennessä. Uskon, että päästessämme yli murrosiästä pääsemme taas kaivelemaan motivaatiota paremmin esiin.


Taimin tarkemmat tiedot löytyvät Omakissasta ja PawPedsistä