Pentuasiaa

Kuinka saisit pienen räsypalleron itsellesi?

Ennen pentukyselyä toivon sinun miettivän tarkkaan mitä kissan kanssa eläminen tulisi olemaan. Kissat ovat pitkäikäisiä, joten oma elämäntilanteesikin tulee muuttumaan kissan elämän aikana. Soveltuuko kissa asumaan kanssasi vielä esimerkiksi kymmenen vuoden päästä? Kissa tarvitsee rakkautta ja huomiota omistajaltaan läpi elämänsä, eikä sitä voi sivuuttaa uusien asioiden myötä.

Kissaan saa myös upotettua paljon rahaa sen elämän aikana. Sanotaan, että ensimmäisenä vuotena pentu tulee syömään sinut vararikkoon. Kasvava pentu tarvitsee aivan uskomattomia määriä ruokaa ja ensimmäiseen vuoteen kohdistuu myös kaikki suurimmat hankinnat kissakotia sisustaessa. Hyvin hoidetun aikuisen kissan ylläpito kustantaa kuukaudessa parhaimmillaan lähemmäs 100e, puhumatta mahdollisista eläinlääkärikuluista. On siis tärkeää miettiä myös sitä, kuinka paljon pystyy kissan hoitoon laittamaan.

Odotan pennunostajalta paneutumista kissan lajityypillisiin vaatimuksiin ja kykyä ymmärtää kissan olevan elävä ja tunteva perheenjäsen. Kissa tulee vaatimaan paljon, mutta se myös antaa sitä enemmän. 

Kun olet valmis sitoutumaan elämään kissan kanssa, haluaisin kuulla sinusta, perheestäsi ja kodistasi. Asutko yksin vai yhdessä, löytyykö taloudesta lapsia tai muita eläimiä? Onko sinulla ennestään kokemusta eläimistä, kissoista, ragdolleista? Kuulen mielelläni ylipäänsä siitä kaikesta, mitä juuri sinulla olisi tarjota pennulleni.

Jos vielä mietit kissan soveltuvuutta kotiisi, autan kyllä kaikissa kysymyksissäsi ja voit tulla luokseni katsomaan millaista kissojen kanssa eläminen on. Päätöksen ei kuulukaan syntyä päivässä, vaan voi viedä jopa vuosia. 


Kissa on luonasi vain osan elämästäsi, mutta sinä olet kissasi luona koko sen elämän. Mahdollista siis kissallesi kissan arvoinen elämä.