Luovutuksesta

Ennen luovutusta haluan nähdä jokaisen pennunostajan kasvotusten, en myy pentuja pelkkien sähköpostien perusteella. Pentuihin saa tulla tutustumaan useammankin kerran ennen lopullista varausta ja pidän mielelläni tiiviisti yhteyttä pennunostajiin jakaen tietoa pentujen kehityksestä. Mahdollisuuksien mukaan vierailen myös jokaisen pennun tulevassa kodissa ennen pentujen luovutusta, jotta pääsen itse näkemään millaisissa oloissa pentuni tulevat elämänsä viettämään.

Vaikka ragdollin ottamalla rotustandardit määrittävät pitkälle kissojen luonteen, löytyy niistä silti selkeitä yksilöllisiä eroja pentueenkin sisällä. Pennuille valitaan kodit joissa juuri niiden tarpeet on huomioitu parhaiten. On siis tärkeää, että pennunostajana kerrot mahdollisimman tarkasti tarjoamastasi kodista, jotta saat itsellesi sopivan pennun. 

Kun sopiva pentu on löytynyt, se varataan omaksi varausmaksulla, joka lopuksi vähennetään pennun ostohinnasta. Jos varaus peruuntuu ostajan toimesta, varausmaksua ei palauteta. Vain kasvattajan peruuttamasta varauksesta palautetaan varausmaksu. Pennun hinta sisältää "pantin", joka kattaa n. puolet virallisista terveysultrista. Kun kissa on käynyt sydän- ja munuaisultrassa 5-7v. iässä ja tulokset näkyvät vähintään Kissaliiton jalostustietokannassa, palautetaan pantti omistajalle. Tästä sovitaan tarkemmin erikseen myyntisopimuksessa. 

Käytän pentujen myynnissä Kissaliiton virallista sopimuspohjaa, siihen voi vapaasti tutustua täältä menemällä listassa kohtaan Rekisteröinti ja myynti - Kissaliiton sopimus kissakaupasta.

Loppuun vielä EU-lainsäädännön mukainen reklamaatiolauseke: Jos kissan kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistua osapuolten välisellä neuvottelulla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi). 

Taimitarhasta lähtiessä kissa on:

- Vähintään 14-viikon ikäinen ja 1,5kg painoinen

- Varhaiskastroitu tai -steriloitu 

- Rokotettu, madotettu ja sirutettu

- Sisäsiisti

- Ruokittu monipuolisesti raaka-, märkä- ja kuivaruuilla

- Laajasti sosiaalistettu 

ja kissalla on mukanaan:

- Suomen Kissaliiton rekisteripaperit (sisältävät rokotuskortin) ja virallinen kauppakirja

- Todistus eläinlääkärin tarkastuksesta ja vanhempien terveystarkastuksista

- Takuu perinnöllisten sairauksien (HCM, refluksi nefropatia) varalle 2v. asti

- Kattava pentupakkaus sisältäen ohjeet pennun hoitoon ja kasvuun

- Kasvattajan ikuinen tuki 


Taimitarhasta ei myydä yhtäkään kissaa ikinä, missään mahdollisessa tilanteessa ulkokissaksi! Jokainen kissa ansaitsee turvallisen elämän sisällä, johon kuuluu ulkoilu joko valjaissa tai katollisessa ulkoaitauksessa. Kissan päästäminen valvomatta ja irrallaan ulos on heitteillejättö, jollaista en hyväksy millään verukkeella.