Täältä löydät eri tahojen sivustoja, joihin tutustumista suosittelen lämpimästi kaikille kissaa harkitseville sekä kissoja jo omistaville.

Yhdistykset

Suomen Kissaliitto (FIFe)

Kissaliiton sivuilta löytyvät kaikki Suomessa järjestettävät tulevat näyttelyt sekä paljon tietoa rotukissoista. Tutustu etenkin Terveys -välilehden tietopaketteihin. Kasvatus -osiosta löytyvät meitä kasvattajia ohjaavat säännöt; myös niihin kannattaa tutustua ennen pennun hankintaa, jotta osaat paremmin arvioida kuinka tarkkaan kasvattajasi niitä noudattaa.

Omakissa

Omakissaan on listattu kaikki Suomen Kissaliittoon rekisteröidyt kissat; niiden sukutaulut, terveystiedot ja näyttelytulokset. Tämä on tärkein työkalusi valitessasi tulevan kissasi kasvattajaa. Tutustu pentuemääriin, astutusväleihin ja terveystuloksiin. Sukutaulua kaivelemalla löydät myös aiempien polvien tuloksia.

YkkösKissat ry

Ykköskissat on alunperin perustettu persialaistyyppisille kissoille, mutta kattaa silti kaikki ykköskategorian kissarodut. Yhdistyksen kautta saat apua esimerkiksi näyttelyihin liittyvissä asioissa.

Suomen Ragdoll-kissayhdistys ry

Yhdistyksen sivuilta löydät helposti kasvattajat ja vapaana olevat syntyneet pentueet. Lisäksi pentuvälityksestä saat aina apua pennun hankkimiseen ja kasvattajan valintaan.

Suomen Karva-Kaverit

Karva-Kaverit vierailevat mm. erilaisissa palvelutaloissa ja tapahtumissa ilahduttamassa ihmisiä. Jos eläinavusteinen vapaaehtoistyö kiinnostaa, suosittelen tutustumaan tuleviin testeihin!


Tiedonjanoon

Kissanhoidon käsikirja
-Päivi Ylikorpi (2018)

Kissanhoidon käsikirjaan on koottu helppolukuisesti ja selkeästi kaikki tärkein tutkimustieto kissoista. Meillä on Suomessa erittäin osaavia "kissa-ammattilaisia", joiden oppeihin kannattaa perehtyä. Tämän kirjan luettuasi et tarvitse enää muita.

Eläinkoulutus.fi

Eläinten käyttytymisneuvoja Jaana Pohjolan ylläpitämä blogi, joka sisältää kattavasti asiaa kissojenkin kouluttamisesta ja aktiivisesta elämästä. Näihin pohjaan myös omaa osaamistani.

Koira- ja kissakoulu Heiluva Häntä

Kissakoulun sivustolta löydät mm. Iloinen kissa -luentosarjan, jossa on koottu yhteen tärkeimpiä asioita kissojen virikkeellistämisestä ja sen vaikutuksesta yleiseen hyvinvointiin. Näiden katsomista suosittelen ihan kaikille jo ennen oman kissan hankkimista!